Kto ochutná toto unikátne jedlo, ten si ho bude pamätať azda do konca svojho života.
Delikatesa zo sushi baru
Na svete je len niekoľko jedál, nad ktorými by ste váhali, či ochutnať ich je najlepší nápad. Ak sú tieto gurmánske vychytávky pripravované a servírované správne, stanú sa z nich skutočné delikatesy. Patria k nim morskí ježkovia, ktorí sa ako súčasť japonskej kuchyne rozšírili do mnohých kútov sveta. Táto jemná a krémová pasta často podávaná s morskými riasami a omáčkou wasabi sa stala unikátnym jedlom fajnšmekrov okolo sveta, ktorí radi experimentujú a nemajú strach ochutnať niečo nové.
Gurmánsky zážitok
Lahodná chuť krémového pokrmu pozostáva z reproduktívnych žliaz z prasknutej vnútornej škrupiny morských ježkov. Odporúčané servírovanie tejto opulentnej ázijskej delikatesy je jednoducho podávaná s ryžou ako predjedlo vo forme rozotretej paštéty s pokvapkaným citrónom na chrumkavom toaste alebo jemne zmiešaná s maslom ako základ lahodnej omáčky k cestovinám vašej voľby. Kulinári taktiež tvrdia, že Uni je známe aj ako afrodiziakum a má mnoho výhod pre naše zdravie, je bohatý na proteíny, na vitamíny A a C, minerály najmä zinok a betakarotén. Je to výborný zdroj vlákniny a má vysoký obsah mastných kyselín omega 3.
Mohlo by vás zaujať:
Zdravé, sýte a s množstvom chutí: Naservírujte si sushi
Najdrahšie reštaurácie Singapuru
Staré čínske nálezisko vydalo zaujímavé pivné svedectvo