Suroviny sú ľahko dostupné a celá príprava vám zaberie do 10 minút.
Suroviny (na jeden pohár):
horúca voda
4 – 5 ml obľúbenej škótskej whisky
(môžete vyskúšať aj tmavý rum alebo brandy)
2 PL medu
2 PL citrónovej šťavy
citrón
celá škorica
Postup: Zohrejte vodu do varu. Tú nalejte z 3/4 do šálky. Prilejte whisky, med a citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešajte, dokým sa med úplne nerozpustí. Na dozdobenie môžete použiť plátok citrónu a tyčinku škoricu. Podľa potreby dochuťte buď medom alebo citrónom. Aj tu je priestor na barmanský experiment – med môžete nahradiť javorovým sirupom a miesto si nájdu aj dva voňavé klinčeky. Okrem zaujímavej chuti má Hot Toddy aj priaznivé zdravotné účinky pri prechladnutí (alkoholický drink nekombinujte s liekmi). Verte tomu, že dokáže dobre prehriať telo. Už si len vziať do rúk dobrú knihu, zapnúť zaujímavý film, alebo sa venovať náprotivku.
Ostatní tekutí kamaráti:
Tip na drink: Septembrová horúčava
Tip na drink: Mimosa
Tip na drink: Black Russian