S našim receptom grilovanej pochúťky zvanej Čevapčiči, ktorú si nevieme predstaviť bez horčice a plátkov cibuľky, si vytvoríte neopakovateľnú dovolenkovú atmosféru priamo vo svojej kuchyni.
Tak poďme na to! Náročnosť: zvládne to aj začiatočník 🙂 Príprava: 40 minút
Recept:
200 g bravčové mäso
200 g hovädzie mäso
2 strúčiky cesnak
2 ks cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
majoránka
Postup:
Mäso pomelieme a premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením, majoránkou a paprikou. Na pomúčenej doske z hmoty vytvarujeme valčeky so špajdľou v strede. Opekáme na panvici v oleji, pomocou špajdlí ich otáčame. Podlejeme trochou vody a dáme dopiecť do rúry. Podávame s horčicou a kolieskami cibule. „Dobar tek!“
TIP BREAK: Pre umocnenie dokonalého pocitu chorvátskej dovolenky odporúčame zakúpiť národný likér Chorvátska Maraskín, vyrobený zo špeciálneho druhu čerešní, ktorý sa drví spolu so semenami. To dáva Maraskínu špeciálnu jemnú arómu podobnú aróme horkých mandlí. Likér je suchý a bezfarebný a jeho výrobný proces pripomína výrobu koňaku. Prvý čerešňový likér bol vyrobený v roku 1821 v chorvátskom prístave v Zadare.
Mohlo by vám zachutiť:
Pozor na zdravé stravovanie: Skryté nástrahy v jedle
Najdrahšie syry sveta. Ako chutí syrový luxus?
Kulinárska pochúťka spod povrchu zeme