Zaujímavú informáciu priniesol článok uverejnený aj na newscientist.com. Tím vedcov prišiel s tvrdením, že chápadlá chobotníc (v tomto prípade kalifornských dvojbodových Octopus bimaculoides) sú lemované prísavkami, ktoré obsahujú bunky pre nervové spracovanie dotykových a chuťových signálov. Tie im umožňujú zistiť, či je nájdenú potravu dobré jesť alebo je toxická, tvrdí Dr. Nicholas Bellono z Harvardovej univerzity. To je obzvlášť užitočné, pretože chobotnice majú tendenciu „slepo“ poľovať a strkajú končatiny do dier a štrbín, aby našli skrytú korisť. Ich nervové bunky sú tak včas zasiahnuté chemickými látkami, ktoré prenášajú informáciu o svojej povahe do mozgu. Tak výrazne eliminujú riziko prípadnej otravy.
Domnievame sa, že ľudia sú celkom radi, že nemajú túto chuťovú vlastnosť chobotníc. Veď si len predstavte, čo všetko počas dňa držíte v rukách.
https://youtu.be/wfD0C0nH1pw
Mohlo by vás zaujať:
Prečo mení farby aj spiaca chobotnica?
Najnebezpečnejšie mytologické tvory
Top 10 najsmrtiacejších zvierat na svete