Kukuričné tortily môžu pripomínať talianske lazane, ale nepripravujú sa len stohovaním na seba v pekáči. Môžete ich prekladať alebo zrolovať na tanier. A je to ideálne jedlo à la „čo chladnička dala“. Môžete dať do nich hovädzie, kuracie či bravčové mäso, ozdobiť olivami, zapiecť so syrom (najlepšie čedarom), zaplniť cibuľkou alebo dokonca i opečenými zemiakmi, pokojne aj sladkou verziou, teda batátmi. Enchiladas sú ale aj o omáčkach. Minimálne si skúste pripraviť takzvanú červenú omáčku. Okrem bežných ingrediencií, ako sú rajčiny, oregano, koriander, čili a vývar, sa do nej pridáva aj horká čokoláda. Verte nám, dodá jej náramnú svojskú chuť. Tak hor sa do Mexika, teda aspoň cez žalúdok.
Slinky vám potečú aj nad:
Čínsky hubársky poklad nezaujme iba chuťou
Steak si k dokonalosti rád vyšperkuje každý
S chuťou El diabolo!