Japonskí vedci z naganskej univerzity Shinshu sa pozreli na to, ako nám ten zelený chráni zdravie. V svojom výskume uverejnenom aj na dailymail.co.uk uvádzajú, že denná šálka zeleného čaju zmierňuje zápaly a upokojujú náš imunitný systém. Tak pomáha alergikom, hlavne tým potravinových. Vysoké hladiny v ňom obsiahnutých antioxidantov menia imunitný systém a chránia nás pred nežiadúcimi reakciami na prijímané jedlo a nápoje.
Zelený čaj totiž v našom tele podporuje aj určitú črevnú baktériu – Flavonifractor plautii, ktorá znižuje krvný tlak, zabraňuje ukladaniu brušného tuku a tlmí zápaly v tele. V regióne Nagano si ľudia často na zimu pripravujú sami aj fermentované uhorky. Spolu s pravidelnom konzumáciou zeleného čaju tak dosahujú viditeľné výsledky aj ohľadom priemernej dĺžky života. Práve tu dosahujú najnižšie náklady na lekársku starostlivosť a najvyššiu dĺžku života v Japonsku.
Mohlo by vás zaujať:
Čaj, vrecko a ich prekvapivá história
Nová čajová móda možno lepšie chutí ako znie