Podrobnejšie o tom hovorí experimentálna štúdia uverejnená aj na dailymail.co.uk. Podľa nej konzumácia bohatého prvého jedla dňa pomôže spáliť dva a pol násobok kalórii, v porovnaní s večerou. Termogenéza je metabolický jav, kedy výdatnosť určitých pokrmov a ich načasovanie počas dňa spustí také spaľovanie energie, že telo vydá toľko, koľko prijalo potravou (udržiava sa rovnaká telesná hmotnosť) alebo optimálne spáli o niečo viac (takže nastáva chudnutie).
„Mohol by to byť kľúč k chudnutiu, ale aj k udržiavaniu vyrovnanej hladiny cukru v krvi,“ tvrdia autori z Lübeckej univerzity. Tí zároveň dodávajú, že nízkokalorické raňajky zvyšujú chuť do jedla, hlavne do sladkého.
Mohlo by vás zaujať:
Sedem dôvodov, prečo odmietnuť cukor
Čo skrývate pod košeľou?
Riziko rakoviny pľúc viete znížiť aj vhodnou stravou