V priebehu 18. storočia nápoj prekročil Atlantik a získal veľkú obľubu v Severnej Amerike. Tam doň pridávali bourbon alebo karibský rum. Vaječný likér svojim hosťom rád podával už prvý americký prezident George Washington. Ten doň okrem jamajského rumu pridával aj whisky a sherry.
Ingrediencie pre 6porcií
■ 6 vajec (oddeliť žĺtky od bielkov)
■ ¼ šálky cukru
■ ¼ čajovej lyžičky soli
■ ¾ šálky bourbonu
■ ¼ šálky tmavého rumu
■ 1 šálka smotany na šľahanie
■ 2 šálky plnotučného mlieka
■ škorica a muškátový oriešok
Postup
Vo veľkej mise spolu vyšľahajte vaječné žĺtky a cukor, až kým nezblednú. Primiešajte mlieko, smotanu, bourbon a rum. V inej nádobe vyšľahajte bielky so zvyškom cukru na sneh. Tretinu snehu vmiešajte do žĺtkovej zmesi. Podávajte v pohároch s čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom a škoricou. Zvyšok vyšľahaného snehu môžete pridať podľa chuti.
Ostatní tekutí kamaráti:
Tip na drink: Horúca sangria
Tip na drink: Pisco Sour
Tip na drink: Red Apple Martini