Aj v západnej spoločnosti je podľa „gastro pravidiel“ povolené jesť rukami, napr. hydinu, ryby či pizzu. Podľa štúdie vedcov z New Yorku, ktorú uverejnili aj na webe gulftoday.ae, je rozdiel, či pri konzumácii pokrmu použijete príbor. Pri jedení rukami totiž ľudia hodnotia jedlo ako chutnejšie. To je tá dobrá správa. Menej však poteší pre niekoho odvrátená stránka, a to, že týmto spôsobom sme schopní viac skonzumovať.
„Naše výsledky naznačujú, že u ľudí, ktorí pravidelne kontrolujú svoj príjem potravín, vyvoláva priamy dotyk zvýšenú zmyslovú reakciu, čím zvyšuje chuť a príťažlivosť jedla,“ uviedla výskumníčka štúdie Dr. Adriana Madzharova z amerického Stevensovho technologického inštitútu.
Teraz je už iba na vás, či dáte prednosť chuťovo zmyslovému zážitku z jedla, alebo sa zabrzdíte pri predstave, že sa po väčšej porcii budete musieť viac hýbať.
Mohlo by vás chuťovo navnadiť:
Dvaja srbskí kuchári zvládnu epické jedlá aj v divočine
Superjedlo na superkondíciu!
Ako pripraviť chutnejšie jedlo pomocou mikrovlnej rúry?